Соев Протеин-Soy Protein-Soybean

Магазин за хранителни добавки в София-къде има хранителна добавка соев протеин,Soy Protein на прах

сряда, 12 ноември 2014 г.

Widgets

Соеви храни-соев протеин и Изофлавоните

Соев протеин и  Соя изофлавони

Соеви изофлавони странични ефекти


Приблизително 2000 документа и публикации от изследвания свързани със соевите продукти-продукти които съдържат соя (соеви храни и соев протеин), се публикуват ежегодно,те са насочени предимно към превенция на някои хронични заболявания. Има особен интерес в разбирането на възможни защитни ефекти на соев протеин, срещу болест на сърцето-сърдечно-съдови заболявания, остеопороза,и някои форми на рак,както и влиянието на соев протеин при менопауза и горещи вълни.Интересът се подхранва до голяма степен от факта, че сред често консумираните храни, соя и храни, и произведени от тях са уникални хранителни източници на изофлавони.Повече от половината публикации всяка година се разглеждат конкретно тези соеви съставки, които са естествени diphenolic-дифенолни съединения,и се свързват с естрогенните рецептори.

соеви протеини и продукти от соя


Въпреки че изофлавоните-соя изофлавони са свързани с определени ползи за здравето, те са и в основата на някои от най-новите полемиките около Soyfoods и дават повод за известна несигурност сред вегетарианците, и здравните специалисти, за достойнствата от добавяне на соев протеин към диетата.

Тъй като вегетарианците и особено веганите са обикновено потребителите,които най-често използват соеви протеини и продукти от соя, е важно да се обърне внимание на последствията за здравето от добавяне Soyfoods. Трябва да се има предвид ,че някои от хората които приемат соеви храни и протеини от соя, изоставят напълно всички или поне някои видове животински продукти от диетата си.

За това ще разгледаме въпроси, свързани със соя (соеви храни и соев протеин),  и хроничен риск от заболяване,  препоръки за прием и  възможните противопоказания. Тъй като в момента има достатъчно количества клинични и епидемиологични данни за решаване на тези въпроси, ще се опитаме да синтезираме най-основните и съществени от тях.

 Изофлавони са подклас на флавоноиди, но с много по-ограничено разпространение в природата. Съдържащите се в соя и неферментирали соеви храни, изофлавони са предимно под формата на β-гликозиди (по-малко от 2% присъства като агликон). Трите соеви изофлавони, генистеин, даидзеин и глицитеин и различните им форми гликозиди допринасят за приблизително 50, 40, и 10 процента съответно, от общото съдържание на изофлавони. Общото правило за определяне на съдържанието на изофлавони на традиционните соя (соеви храни и соев протеин), е многократно на грам протеин в тази храна от 3.5 мг.Това съотношение е резултат то високо преработени соеви продукти, тъй като по време на обработката,значителна част от съдържанието на изофлавон може да бъде изгубено.

Плазмените нива на изофлавони се увеличават в пряка зависимост от количеството погълнати храни от соя (соеви храни и соев протеин), Дори и при по-висок прием, понякога при усвояване може да станат по-малко ефективени .Тъй като полуживота им е около 6 до 8 часа, в рамките на 24 часа от консумацията на соя (соеви храни и соев протеин),повечето изофлавони се отделят от тялото.
Fhl.bg - онлайн хранителни добавки

Няма коментари:

Публикуване на коментар